Raskaushieronta

Raskaushieronta – myös synnytyksen jälkeen

Raskaus on naiselle luonnollinen olotila, joka tuo tullessaan kehoon monenlaisia muutoksia. Raskauden myötä muuttuva painopiste aiheuttaa usein lihasjännityksiä ja kiputiloja erityisesti lantion ja alaselän alueelle, sekä niska-hartiaseudulle. Raskausajan hieronnalla voidaan hoitaa näitä ongelma-alueita miellyttävästi.

Raskaushieronta hinta:

45 min. 54 €

60 min. 62 €

Raskaushieronta

Ilahduta läheisiäsi hieronta­lahjakortilla!

Hierontalahjakortti tarjoaa heille mahdollisuuden paeta arjen kiireitä, laskea stressitasoja ja nauttia täydellisestä rentoutumisesta. Olipa kyseessä syntymäpäivä, juhlapäivä tai kiitoslahja, hierontalahjakortti on varma tapa tehdä päivästä erityinen.

Hierontalahjakortti

Ihana, kamala raskaus

Raskausaikaan kuuluu paljon ihanaa, mutta siihen voi kuulua myös monenlaisia vaivoja ja kipuja, sillä raskauden aikana äidin keho kokee suuria mullistuksia. Kasvava vatsa aiheuttaa muutoksia ryhtiin, joka puolestaan aiheuttaa lihaskireyksiä. Hormonaaliset muutokset aiheuttavat usein liitoskipuja. Ei siis ihme, että odottavan äidin keho kaipaa hierontaa, hoivaa ja kosketusta. Raskaushieronnassa huomioidaan raskauden eri vaiheet ja hoitoa voidaan toteuttaa turvallisesti koko raskauden ajan. Hieronnalla voidaan helpottaa raskauteen mahdollisesti liittyviä iskiastyyppisiä kipuja sekä liitoskipuja, rannekanavan oireyhtymää, turvotuksia käsissä ja jaloissa sekä vaikuttaa rentoutumisen myötä myös ruoansulatukseen.

Raskaushieronta vähentää äidin stressiä ja auttaa häntä rentoutumaan tunneperäisten ja fyysisten muutosten edessä. Äidin stressin väheneminen auttaa myös syntyvän lapsen oloa ja tästä on tutkitusti hyötyä lapsen myöhemmän kehityksen kannalta. Raskaushieronta antaa äidille erityisen miellyttävän kokemuksen ja mahdollisuuden rauhoittua sekä valmistautua tulevaan. Hierontahoito toteutetaan useimmiten rentouttavassa ja tuetussa kylkiasennossa.

Raskaushieronta auttaa moneen vaivaan

Raskaushieronta lisää verenkiertoa, jolloin sekä äidin että vauvan elimistön hapettuminen ja kuona-aineiden poistuminen tehostuu. Hieronta helpottaa myös hengityksen, ruoansulatuksen, virtsarakon vaivoja ja muiden raskauden aikaisten fysiologisten ja hormonaalisten muutosten tuomia ongelmia. Hellä hieronta lisää imunestekiertoa ja vähentää raskausajan turvotusta.

Varsinkin ensisynnyttäjä on uuden edessä, mutta myös useamman raskauden kokenut jännittää tulevaa synnytystä. Päivittäisistä lepohetkistä ei ole lapsiperheessä niin helppo huolehtia kuin esikoista odotettaessa. Hierontahetki antaa mahdollisuuden hiljentyä ja rentoutua kahdestaan vain kohdussa keinuvan lapsen kanssa. Raskaushieronta valmistaa äitiä tulevaan synnytykseen ja auttaa vähentämään synnytyskipuja. Turvallisessa ympäristössä tapahtuva hoito valmistaa äitiä kohtaamaan syntyvän vauvan rakkaudella ja hellyydellä ja edistää äidin vaistojen kehittymistä.

Synnytyksen käynnistys

Synnytyksen käynnistyshoito herättelee äidin kehoa synnytykseen. Hoidossa synnytystä houkutellaan käynnistymään koko kehon vyöhyketerapian, akupainannan, vaguskäsittelyn ja lempeän hieronnan keinoin. Hoidon avulla rentoutetaan kehoa, poistetaan jännityksiä, valmistellaan kohtua ja kohdun kaulan kanavaa synnytykseen ja edistetään supistuksia. Koko kehon hoito on erittäin rentouttavaa, miellyttävää ja perustuu kokonaisvaltaisuuteen ja herättelee äidin kehoa luonnollisin keinoin tuottamaan hyvän olon hormoneja. Hoitokertoja voi olla useampi raskausviikon 37 jälkeen tai raskausviikkojen ollessa täynnä usein yksikin hoitokerta riittää.

Synnytyksen käynnistyshoitoon on varattava 60 min aika.

Raskaushieronnasta äitiyshierontaan

Synnytys on naiselle ihana, mutta myös rankka kokemus, joka pistää kehon ja henkisen kantin koetukselle. Synnytyksen jälkeen keho voi tuntua kireältä ja epävakaalta, jopa vieraalta. Voi ilmetä epävarmuutta omasta kehonkuvasta, mutta erityisesti sen käyttämisestä. Äitiyshieronnalla edistetään koko kehon palautumista, vapautetaan raskauden aiheuttamia kireyksiä kudoksissa sekä edesautetaan vatsalihasten erkauman ja lantionpohjan palautumista.

Hierontaan voi tulla heti synnytyksen tai sektion jälkeen. Hoidossa keskitytään yksilöllisesti äidin ongelma-alueisiin, kuten esim. alaselän, lantion alueelle tai niskahartiaseutuun, johon voi tulla jännityksiä imetysasennoista sekä vauvan kantamisesta. Erityisesti äidin rintakehän ja hartia-alueen jännitykset vaikuttavat maidontuotantoon. Myös stressi voi vähentää maidon määrää ja herumisrefleksiä. Maidon väheneminen ja herumisrefleksin heikkeneminen taas aiheuttavat lisää stressiä, jolloin ikävä kierre on valmis. Äitiyshieronta koituu myös vauvan parhaaksi.

Monilla naisilla on kiire liikkumaan tehokkaasti ja äitiyttä saattelee usein suorittamisen paine. Arjessa kehon kuuntelu ei ole aina helppoa, eikä moni tiedä mitä tehdä. Onko ihmekään, että äidit ovat kuormittuneita niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Raskausajan ja synnytyksen jälkeinen hieronta on asiantuntevaa ja lempeää, monimuotoista ja kokonaisvaltaista erikoishoitoa äidille. Se onkin loistava lahjaidea!