Stressihieronta

Rauhoittava ja rentouttava

Stressihieronta on yksilöllinen hierontahoito, joka on suunniteltu erityisesti stressin kuormittamalle keholle ja mielelle. Kokonaisvaltainen rauhoittuminen ja stressihieronta auttaa kehoa rentoutumaan ja tuottaa mielihyvää. Rentouttava, lempeä ja erittäin yksilöllinen, elämyksellinen hoito koostuu asiakkaan tarpeiden mukaan usein monistakin hoitomenetelmistä

Stressihieronta hinta:

60 min. 62 €

90 min. 82 €

Stressihieronta

Ilahduta läheisiäsi hieronta­lahjakortilla!

Hierontalahjakortti tarjoaa heille mahdollisuuden paeta arjen kiireitä, laskea stressitasoja ja nauttia täydellisestä rentoutumisesta. Olipa kyseessä syntymäpäivä, juhlapäivä tai kiitoslahja, hierontalahjakortti on varma tapa tehdä päivästä erityinen.

Hierontalahjakortti

Stressin vaikutus

Stressaavassa tilanteessa keho virittyy eräänlaiseen valmiustilaan: hermoston toiminta kiihtyy ja kehoon erittyy stressihormoneja. Sopivalla tasolla stressi on kuin moottori, sillä se saa meidät tekemään parhaamme. Vaikka stressitila onkin normaali reaktio, on välttämätöntä saada se purettua. Pitkittyessään se muuttuu haitalliseksi ja aiheuttaa sairastumisalttiutta, uupumusta, masennusta ja ahdistusta.

Stressistä kertovat signaalit

- ylivireä, tykyttävä olotila

- alakuloinen olo

- painavuuden ja sumuisuuden tunne

- kiristyksen tai paineen tunne päässä

- niska-hartianseudun ongelmat

- palan tunne kurkussa

- puristus tai tukala tunne rintakehässä

- jäykkä ja kivistävä olo selässä

- ontto tai levoton olo vatsanpohjassa

- jatkuva kipu, särky, kolotus tai yleinen raihnaisuus

Kehoon ja mieleen kohdistuu päivittäin valtava määrä kuormittavia stressitekijöitä. Rentouttava stressihieronta auttaa kehoa palautumaan luonnolliseen tilaan, hoito suoritetaan aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti; yksilöllisesti, monimuotoisesti, kokonaisvaltaisesti ja elämyksellisesti.

Kiertäjähermo vagus

Stressihieronnassa punaisena lankana on kiertäjähermo vagus, joka on osa parasympaattista hermostoa. Se säätelee laajasti sisäelinten toimintaa ja toimii parhaiten levossa. Syvä ja rauhallinen hengitys tarjoaa keinon vagushermon aktivoimiseen ja edelleen kehon rauhoittumiseen. Sen vuoksi stressihieronnan aikana kiinnitetään huomiota myös hoitoa edistävään hengitystekniikkaan.

Pitkää vagushermoa kutsutaan suureksi ja ihmeelliseksi kehonsuojelijaksi, koska se pitää yllä tasapainoa hermoston, hormonitoiminnan ja kehon puolustuksesta vastaavan immuunijärjestelmän välillä. Se säätelee sydämen sykettä ja vaikuttaa ruoansulatukseen. Tällä kaikella on suojaava ja kokonaisvaltainen vaikutus kehon ja mielen terveyteen.

Stressihieronta ja äitiys

Stressihieronta sopii myös raskaana oleville ja synnyttäneille äideille. Raskaus on luonnollinen olotila, mutta se asettaa äidin kehon väliaikaisesti poikkeustilaan, joka kulminoituu synnytykseen. Synnytys sinällään on jo kova ponnistus sekä lapselle että äidille. Äidin kehon palautuminen synnytyksestä on hyvin yksilöllistä – siksi jokaista äitiä hoidetaan henkilökohtaisten tarpeitten mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!